Karakteristike čiščenja

Raziskava o trajni čistosti, profesionalnega laboratorija

Rezultati raziskave o kvaliteti zraka v zaprtem prostoru
Znanstvena raziskava je pokazala, da je Beam Electroluxova centralna sesalna enota učinkovitejša od vseh klasičnih sesalnikov.

Neodvisna študija, je pokazala, da Beam Electroluxova centralna sesalna enota, dolgoročno in kratkoročno, zagotavlja boljšo kvaliteto zraka v zaprtih prostorih od klasičnih sesalnikov.

Raziskava

Po večih zaporednih testih, katerih namen je bil ugotoviti učinkovitost čiščenja oz. kvaliteto zraka po čiščenju, petih različnih klasičnih sesalnikov vodilnih blagovnih znamk v primerjavi s centralno sesalno enoto Beam Electrolux Platinum gledano kratkoročno in dolgoročno. Strokovnjaki Professional Testing Laboratory, Dalton, Ga, so ugotovili, da je učinkovitost dveh v začetku najboljših klasičnih sesalnikov, od začetka testiranja do konca, padla za od 10 do 14%, med tem ko je centralni sesalni sistem ostal enako učinkovit skozi celoten proces testiranja.

Rezultat raziskave

“Beamova sesalna enota je navdušila, z rezultatom, saj je vzdrževala optimalen nivo čiščenja od začetka testiranja do konca ,” je navdušeno razlagal Gary Asbury, predsednik Professional Testing Laboratory-ja.

”Beam Serenity Platinum sesalna enota je ohranila nivo izpusta emisij, ki je znašal manj od 6,6 mikrograma vdihljivih delcev prahu na kubični meter, kar je manj od vseh testirani sesalnikov. Trije top "konkurenti" so pokazali precej slabše rezultate, saj se je njihova filtracija začela po večih uporabah pešati in na koncu testiranja v zrak izpustila več kot 4300 vdihljivih delcev prahu mikrogramov na kubični meter.


Raziskava izpusta prahu
Prepuščanje števila delcev po večkratnem sesanju.

Klasičnim sesalnikom se je količina vdihljivih delcev prahu po 10 uporabah izredno povečala. Pri Beamovem sistemu pa ostala enaka.

Vsaki testirani sesalnik je bil nov in pod enakimi pogoji v času večkratne uporabe. Strokovnjaki v PTL so z vsakim testiranim sesalnikom posesali tepih, ki je vseboval približno 1 liter umazanije in prahu, od prejšnjih sesanj, ter 50 gramov ISO testiranega finega prahu, ki vsebuje delce v velikosti spor plesni, pršic, cvetnega prahu in drugih povzročiteljev zdravstvenih težav.

Raziskava je bila izvedena s pomočjo X-Ray fluorescenčne tehnologije (XFR), ki jo uporablja NASA, saj so želeli natančno analizo tal po sesanju. Test so izvedli s pomočjo KeyMaster Technologies, a Kennewick, Wash, podjetja, ki je v sodelovanju z NASO razvilo ročni XRF skener. Ta skener je bil tokrat prvič uporabljen za analizo kakršnegakoli izdelka za čiščenje in vzdrževanje tal.

Po priporočilu proizvajalcev sesalnikov, so teste za odstranitev umazanije, opravili pri praznem rezervoarju in prav tako pri do polovice polnem rezervoarju za umazanijo, 10 krat. Vsak sesalnik je bil preizkušen tudi v najsodobnejši komori za analizo emisij, ko je bil nov in po desetih uporabah, z namenom, da ugotovijo količino vdihljivi delcev, ki jih izpusti nazaj v zrak.


Test čistosti tal
Učinkovitost čiščenja tal po 10tih uporabah

Učinkovitost čiščenja tal Dyson-ovim in Hoover-jevim klasičnim sesalnikom se je z večkratno uporabo zmanjšala, pri sesalni enoti Beam Electrolux Platinum pa je ostala ves čas enaka.

Video posnetek, na katerem je posneta raziskava je pokazal tudi, da so ljudje ob vsakem praznjenju rezervoarja za umazanijo ali odstranjevanju vrečke, izpostavljeni prahu in drobnim prašnim delcem, zato so pri Beam Electroluxu zasnovali večji rezervoar za umazanijo (sesalne enote ne nosite s seboj in so si to lahko privoščili), kar pomeni manj pogosto praznjenje in nepotrebno izpostavljanje prahu. Dodatna prednost centralnega sesalnega sistema pa je ta, da je ponavadi sesalna enota nameščena v garaži ali kleti in se pri odstranjevanju, ti drobni delci ne morejo vrniti v vaš bivalni prostor.

Lars Hybel, podpredsednik v "Electrolux Central Vacuum System" pravi, da nam rezultati raziskav "Professional Testing Laboratory" pomagajo razjasniti zakaj so se pacientom alergijskega rinitisa, ki so sodelovali v nedavni klinični raziskavi, Fakultete Davis, Univerze v Kaliforniji, po vsakem sesanju s centralnim sesalnim sistemom Beam Electrolux, alergijski simptomi zmanjšali. Ljudem, ki so sodelovali pri raziskavi, se je izboljšal spanec za 44 do 61%, nosni, ne-nosni, očesni in emocionalni simptomi, so postali aktivnejši, draženje ob čiščenju in po čiščenju pa se je izredno zmanjšalo, ko so čistili s centralnim sesalnim sistemom Beam Electrolux in ne s klasičnim sesalnikom.

“"Dosledna kontrola emisije iz centralnega sesalnega sistema je pokazala, da je po sesanju v zraku bivalnega prostora manj alergenih snovi,” pravi Hybel. Lastniki, Beam Electroluxovega centralnega sesalnega sistema bodo imeli v prihodnosti čistejši, bolj zdrav dom, z manj alergenimi snovmi.

 
Beam Centralni sesalni sistem - zdravo bivanje